Eén van mijn eerste en meest loyale opdrachtgevers is Olino Paperworks Int. Al tijdens mijn tweede jaar op de Fotovakschool mocht ik productfoto’s voor hen maken.

Ik fotografeer voor hen producten als albums, wenskaarten, notitieboekjes, kaarsen, wierrooksetjes en urnen. Olino verkoopt de mooiste producten van handgeschept papier dat zij importeren en verkopen. Alles voor een eerlijke prijs, en met oog voor het milieu gemaakt in Azië. Vanaf de eerste kennismaking met de producten die ze verkopen was ik verliefd.

Eind 2020 werd ik gevraagd om de nieuwe kerstcollectie te fotograferen voor advertenties. Het moesten sfeervolle kerstige foto’s worden. De opdrachtgever liet me helemaal vrij om daar zelf verder invulling aan te geven, en dat is voor een creatieveling natuurlijk het allerleukst!

KERSTCOLLECTIE

Elk jaar brengt Olino weer een mooie collectie handgemaakte olifantjes uit waar wierookstokjes of kaarsjes in kunnen. Vaak als setje met kleine geurkaarsjes in hartvormige houdertjes, of met wierookstokjes of -kegeltjes. Omdat alles zo klein en kwetsbaar is, is het extra lastig om te fotograferen. Gelukkig houd ik wel van een uitdaging!

Deze keer kostte het me bloed, zweet en tranen en twee dagen prutsen. Alles ging mis. De kerstlampjes wilden niet blijven hangen, ik liet een paar olifantjes vallen en vervolgens sneed ik me aan de scherven, de wierookstokjes zakten steeds scheef, de kaarsjes brandden te snel op…

Goed om er dan even afstand van te nemen. Dus ik heb de hele boel laten staan en ben wat anders gaan doen. Met resultaat, want de volgende dag lukte het wel! En man wat kan ik daar blij van worden!

Sindsdien staat er een olifantje op mijn bureau. Als reminder dat het oké is als het even niet lukt.

Jessica Kittle, maart 2021